ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

Skills: ART PRACTICES

Σχεδιασμός οπτικής επικοινωνίας για το Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών που διοργανώθηκε από 13-23/4/2014 στο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ. Όλα τα έντυπα σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με τη Μαρίνα Σιούτη.

  • Μάσκα Bertold Brecht

Από όλα τα έντυπα ξεχωρίζουμε τα ενημερωτικά φλάυερς που από τη μία όψη τους πληροφορούν σχετικά με το πρόγραμμα του φεστιβάλ, ενώ από τη άλλη φέρουν τα πρόσωπα σημαντικών προσώπων από τους χώρους των τεχνών και του πολιτικού ακτιβισμού με αντιφασιστική ή/και αντιρατσιστική δράση.

Τα πρόσωπα του Bertold Brecht, της Rosa Luxemburg, της Rosa Parks, του Victor Jara, της Ηλέκτρας Αποστόλου και άλλων προσωπικοτήτων, που μέσω της τέχνης ή της direct action ξεχώρισαν για την αντιρατσιστική τους δράση, γίνονται μάσκες που καλούν τον αναγνώστη να τις κόψει και να τις φορέσει συμμετέχοντας στην Αντιρατσιστική Πορεία της 23ης Μαρτίου 2014 όποτε και κορυφώθηκαν οι δράσεις του Φεστιβάλ.

Οι μάσκες έχουν σκοπό να εμψυχώσουν όσους τις φορούν και υποτυπωδώς να συγκροτήσουν εικονογραφικά μια γενεολογία ανθρώπων-συμβόλων για τους κοινωνικούς αγώνες. 

Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών

φωτογραφία: Στέλλα Χριστοδουλοπούλου

αφίσα φεστιβάλ παραστατικών τεχνών